Previous Page  15 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 15 / 32 Next Page
Page Background

15

Annettes Den søde tand.

Ris´alamandetærte

12-14 personer

Tærtebund:

200 g hvedemel

50 g meget finthakkede mandler

100 g koldt smør

1 spsk rørsukker

1 æg

Bland hvedemel, mandler og sukker. Skær smørret i

små stykker og gnid dem ind i melblandingen, til det

smuldrer. Saml dejen med et sammenpisket æg

(dejen skal ikke æltes igennem – bare samles) og

pak dejen ind i film, inden du lægger den i køleskabet

en halv times tid.

Drys mel på bordet og rul dejen ud i ca. 5 mm

tykkelse. Bred dejen ud i en form – gerne et tærtefad

med løs bund. Skær overskydende kanter af og prik

bunden med en gaffel. Bag bunden i ovnen ved 190

grader i ca. 25 minutter. Lad bunden afkøle.

risengrød lavet på 1½ dl ris

(se vejlledning på pakken)

2 tsk vaniljesukker

3½-4 dl fløde – pisket til blød flødeskum

flormelis

1 glas god kirsebærsauce – gerne fra Selleberg