

15
Annettes Den søde tand.
Ris´alamandetærte
12-14 personer
Tærtebund:
200 g hvedemel
50 g meget finthakkede mandler
100 g koldt smør
1 spsk rørsukker
1 æg
Bland hvedemel, mandler og sukker. Skær smørret i
små stykker og gnid dem ind i melblandingen, til det
smuldrer. Saml dejen med et sammenpisket æg
(dejen skal ikke æltes igennem – bare samles) og
pak dejen ind i film, inden du lægger den i køleskabet
en halv times tid.
Drys mel på bordet og rul dejen ud i ca. 5 mm
tykkelse. Bred dejen ud i en form – gerne et tærtefad
med løs bund. Skær overskydende kanter af og prik
bunden med en gaffel. Bag bunden i ovnen ved 190
grader i ca. 25 minutter. Lad bunden afkøle.
risengrød lavet på 1½ dl ris
(se vejlledning på pakken)
2 tsk vaniljesukker
3½-4 dl fløde – pisket til blød flødeskum
flormelis
1 glas god kirsebærsauce – gerne fra Selleberg