Køkken aktiviteter

I køkkenet bliver der hver dag lavet frisk, sund og velsmagende mad. Brugerne kan deltage i fremstilling af maden – varm mad, salater, smørrebrød, bage med mere. Derudover deltager brugerne i oprydning og/eller opvask i køkkenet.

Når brugerne er en del af gruppen i køkkenet, deltager man i mange forskellige processer og forskellige delopgaver i madfremstillingen. Personalet tager udgangspunkt i brugerens fysiske og kognitive kompetencer. Brugerne tilbydes de nødvendige hjælperedskaber, således at det er muligt at deltage i arbejdet uanset handicap.

Brugerne skal være i stand til at efterleve hygiejnestandard for køkkendeltagelse og kunne indgå i et travlt køkken, der dagligt laver mad til 70 personer.

Køkkenpersonalet guider og processerne deles op, så de bliver overskuelige og afgrænsede. I arbejdet er vi opmærksomme på den enkelte brugers fysiske udfordringer i forhold til brug af køkkenredskaber, hvor og hvordan de er placeret i køkkenet, hvilke opgaver der er relevante m.m.

Ved deltagelse i køkkenarbejdet styrker brugerne deres fysik og træner deres koordination, udholdenhed, opmærksomhed, tålmodighed, koncentration og hukommelsen.

Previous slide
Next slide