Motion og afspænding

Motion

I gymnastiksalen er der de første 40-45 minutter et fælles opvarmningsprogram. Her kan alle deltage. Øvelserne laves stående eller siddende alt efter ens funktionsniveau. Øvelserne laves til velkendte musiknumre og efter anvisninger fra personalet.

Efter opvarmningen er der fælles aktiviteter i form af diverse spil og lege. Vi bruger boldcasino, faldskærm, bold og ballonlege, wii mm. I gymnastiksalen er der bl.a. en elektrisk cykel, der er god at bruge hvis den enkelte f.eks. har lammelser eller nedsat kraft. Der er også almindelige motionscykler. Der er mulighed for individuelle aktiviteter i form af cykling, gangtræning mm, hvis den enkelte selv kan udføre dem.

Formålet med motionen er at få vedligeholdt kroppens funktioner samt at få godt humør og masser af energi til eftermiddagens aktiviteter. Aktiviteten er tilrettelagt således at det er sjovt at røre sig.

Afspænding

Motionsaktivitet afsluttes med afspænding. Det har en varighed 45 min med dæmpet musik, der få en til at slappe af i kroppen og hjernen.

I gymnastiksalen lægges madrasser på gulvet og hvilestole sættes frem. Den enkelte bliver hjulpet tilrette med tæpper og puder. Lyset dæmpes og rummet bliver et roligt hvilemiljø uden forstyrrende lyde. Nogle falder i søvn andre slapper af, det er helt op til den enkeltes.

Formålet med afspændingen er at give hjernen og kroppen en mulighed for at få hvilet og slappet af, så brugeren får overskud til eftermiddagens aktiviteter.

Previous slide
Next slide