Fra 1967 til 2017

Tarup Gl. Præstegård har en lang historie, fra at være en gammel fæstegård, til præstegård og nu et handikapcenter, der tilbyder aktivitets- og samværstilbud for borgere med erhvervet hjerneskade. Den daværende “Landsforeningen af Vanføre” (i dag, Dansk Handikapforbund) og Landsforeningen Boserup Minde, overtog bygningerne i 1966, med det formål at etablere et dagscenter for handicappede borgere i Odense. Den officielle indvielse af Tarup Gl. Præstegård skete i 1967, grundlovsdag.

Igennem årene er der sket mange ændringer og fornyelser. I starten var hverdagen præget af forskellige tilbud om undervisning og samvær med ligestillede. Med tiden kom der mere fokus på aktiviteter, herunder større projekter som et sommerhus og en ombygget fiskekutter. Disse blev senere afviklet af økonomiske årsager.

Tarup Gl. Præstegård har ændret udsende igennem årene. I 2006 kom der nyt stråtag. I 2009 blev der bygget en ryge-pavillon i gårdspladsen, året efter blev der lagt ny asfalt og etableret bedre adgangsforhold ved alle indgangsdøre. i 2013 blev der bygget et stort skur bagved køkkenet til lager o.l. Når der er blevet foretaget renoveringer og forbedringer, er det altid sket med det forøje, at fastholde syn og æstetik for Tarup Gl. Præstegård, som den “gamle tre-længede præstegård i bindingsværk”.

Nedenfor har vi gengivet forskellige oplevelser og indtryk, der har været aktuelle i tidens løb på Tarup Gl. Præstegård. Disse beretninger giver et godt indtryk af tiden og historien.

God læselyst.

 

“Idestedet” – en afdeling i midtbyen

I en periode over ca. 15 år, havde man en afdeling i midtbyen kaldet “Idestedet”. Det fungerede som cafe og tøjudsalg af genbrugstøj. Herunder kan man læse Tina Johansens minder fra sin tid i afdelingen i midtbyen.

Minder fra Nørregade 65

 

Tarup GL. Præstegård – Set fra en bruger

I denne artikel kan man læse Thomas Fugls beretning om sin tid på Tarup Gl. Præstegård.

Min tid på Tarup Gl. Præstegård og i afdelingen i Nørregade 65

 

Et sug i maven

Conny Troest Larsen skriver her om 50 års minder og oplevelser omkring Tarup Gl. Præstegård. Canny har været med fra starten som hjælper og siden medlem af bestyrelsen.

Et sug i maven